Productbeschrijving
Details
Weingut Zehe-Clauss, Rheinhessen
Zeer interesssant kwaliteitsbedrijf van de jonge Marcus Clauss die sinds 2001 samen met zijn vrouw Birgit schitterende wijnen maakt. Marcus is een uiterst gepassioneerd wijnliefhebber en wijnmaker die zijn uiterste best doet om de hoogst mogelijke kwaliteiten te produceren. Zo bracht hij de rendementen flink terug door goed te snoeien en nog maar enkele trossen per rank te laten hangen. Marcus werkt biologisch en oogst zo laat mogelijk om te garanderen dat er volledig rijpe en zeer aromatische druiven worden binnengehaald. De druiven voor de witte wijnen worden zeer zacht geperst. Vergisting op koele temperatuur om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De rode wijnen vergisten traditioneel met schilcontact en rijpen verder op eikenhouten barriques. Zowel de rode als de witte wijnen blijven tot op het laatste moment op de afgestorven gistcellen (lie fine) liggen om de wijn te blijven voeden en een goede houdbaarheid mee te geven. De wijngaarden zijn zo'n 10 km. ten zuidwesten van Mainz aangeplant op een löss- en leemrijke bodem. Tezamen met de kalkrijke ondergrond geeft dit een heerlijke mineraliteit mee aan de wijn. Hoogstaande kwaliteiten die zeer regelmatig worden onderscheiden met medailles. Een aanbevelenswaardig bedrijf met een interessante prijs-kwaliteit verhouding!
Scheurebe is de 88e zaailing van een serie kruisingen tussen Riesling en Bukettraube, in 1916 door druivenkweker Georg Scheu van de Landesanstalt für Rebenzüchtung Alzey ontwikkeld. Voorheen bekend onder de namen Dr.-Wagner-Rebe, S 88 en Sämling. In Duitsland zijn ongeveer 1.800 hectare wijngaarden beplant met Scheurebe waarvan ruim 1.000 hectare in Rheinhessen, waar hij het bijzonder goed doet op de droge, arme gronden met löss en kalkhoudende bodems. Scheurebe levert intense, verleidelijke wijnen die in aroma doen denken aan zwarte bessen, perzik en rijpe peer. Deze wijnen zijn voortreffelijke begeleiders bij de aromatisch-kruidige keuken. Met een aandeel van 2% in de Duitse aanplant is Scheurebe één van de meest succesvolle kruisingen aldaar.
Scheurebe trocken 2023: is gemaakt van 100% Scheurebe, geoogst in een wijngaard die gevoelig is voor wind. Hierdoor koelt het in de nacht sterker af waardoor de druiven langzamer rijpen. De wijn krijgt hierdoor intensere aroma's en wordt voller en rijker van smaak. Uitnodigend bouquet van mango, groene banaan, mirabel, mandarijn, limoen en terroir. Zeer smaakvol, met aroma's in het verlengde van de neus, een vriendelijke zuurgraad en een dik mondgevoel. Afgesloten met schroefdop en biologisch gecertificeerd!
Wijn-spijs: als aperitief, bij salades, wit vlees, gevogelte, groentegerechten, vis met saus, zachte kazen, pittige Aziatische gerechten, tapas en antipasti.
Domein-botteling.
Alcohol: 12%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2028.
Kleur: rosé
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Wit |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Smaakvol & Fruitig |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Duitsland |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Rheinhessen |
Wijnhuis / producent | Weingut Zehe-Clauss |
Druivenras (alfabetisch) | Scheurebe |
Past bij | Antipasti, Aperitief, Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Pikante Aziatische gerechten, Salades, Tapas, Vis met saus, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Wel |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Schroefdop |
Houtrijping | Nee |
Alcoholpercentage | 12% - 13% |