Productbeschrijving
Details
Saint-Julien
Deze appellatie (één van de zes gemeentebenamingen van de Médoc) ligt ten zuidenvan Pauillac aan de linkeroever van de Gironde.
Château Branaire Ducru is sinds 1988 in handen van de Patrick Maroteaux. De 50 hectare in bezit liggen op goed gedraineerde, zeer arme bodem met kiezels en grind op het Saint-Julien-Beychevelle plateau. Aanplant bestaat uit 70% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 4% Cabernet Franc en 4% Petit Verdot met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Rijping gedurende 18 maanden eikenhouten barriques waarvan 50% nieuw is.
Complexe, subtiele en verfijnde neus met rood- en zwart fruit, kruidigheid, mineraliteit en fijn verweven vanilletonen. Krachtige doch elegante smaak met frisheid, diepte en schitterende uitgebalanceerd aroma's. Een sensatie voor de smaakpapillen met een uitzonderlijk lange aromatische finale.
Wijn-spijs: zeer aan te raden bij verfijnde kazen, wit-en rood vleesgerechten, gevogelte, wild, stoofschotels.
Mise au Château.
Alcohol: 13%
inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2023.
Kleur: rood
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Rood |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Krachtig, Rijk & Complex |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Frankrijk |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Bordeaux, Médoc / Haut-Médoc, Saint-Julien |
Wijnhuis / producent | Château Branaire-Ducru |
Druivenras (alfabetisch) | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Past bij | Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Paté's, Rijpe & pittige kazen, Rood vlees, Stoofschotels, Wild, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Niet |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Ja |
Alcoholpercentage | 13% - 14% |