Productbeschrijving
Details
Château du Breuil
De appel is het basis ingrediënt voor Calvados. Het milde, vochtige klimaat en kleirijke bodem van de Pays d'Auge bieden de 22.000 appelbomen rondom Château du Breuil ideale groeiomstandigheden. Men produceert hier alleen Calvados "Pays d'Auge". In tegenstelling tot de appellatie Calvados, mogen voor de appellatie Calvados "Pays d'Auge" alleen appels uit het Pays d’Auge gebied gebruikt worden en deze dienen daarnaast dubbel gedistilleerd te worden. Dit levert een fijner distillaat hogere kwaliteit. Iets wat te wijten is aan de hogere kwaliteit van de appels door de lokale bodemgesteldheid en de zachtere alcohol door de dubbele distillatie.
Château du Breuil produceert haar eigen cider verkregen via 100% natuurlijke gisting. Zodra de jonge appelwijn zijn optimale smaak heeft bereikt kan de distillatie beginnen. Dit proces loopt grofweg van het begin van de winter tot 30 juni van het volgende jaar. Om één liter Calvados met 100% zuivere alcohol te maken zijn maar liefst 27 kilo appels of 20 liter cider à 5% alcohol volume nodig. Calvados rijpt vervolgens volledig in eiken vaten. De verschillende soorten, groottes en leeftijd van de vaten spelen een belangrijke rol in het rijpingsproces. Mede door subtiele uitwisselingen tussen hout, lucht en alcohol ontwikkeld Calvados zijn zachte smaak en boeket.
Deze “15 Ans d'Age” is een zeer intense, Calvados assemblage van 15 jaar en ouder. Geurig, rijp bouquet met fijne appeltonen. Rijke, rijpe en vooral complexe smaak met een lange afdronk.
Domein-botteling.
Alcohol: 41%
Inhoud: 0,70 l.
Extra informatie
Extra informatie
productsoort | Calvados |
---|---|
Smaaktype | N.V.T. |
Soort | N.V.T. |
Type Port | N.V.T. |
Land | Frankrijk |
Wijnhuis / producent | Château du Breuil |
Inhoud | 0.7 Liter |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Niet |
Alcoholpercentage | 14% en hoger |