Productbeschrijving
Details
Alessandro di Camporeale, provincie Palermo
Een innovatief familiebedrijf met diepe wortels in de Siciliaanse traditie. Gelegen in de Belice-vallei aan de voet van de heuvels die uitkijken over de Mandranova vlakte. Hier is landbouw van oudsher de hoofdactiviteit. Het klimaat is mild en zonnig en zorgt voor perfect rijpe druiven terwijl de temperatuurverschillen tussen dag en nacht en niet te vergeten de verkoelende zeewinden voor een goede zuurbalans zorgen. Alessandro di Camporeale bezit ongeveer 50 hectare aan grond waarvan 35 hectare beplant is met wijngaarden en 2 hectare met olijfbomen. De ondergrond bestaat voornamelijk uit vruchtbare klei en kalksteen waarop zowel de inheemse- (Nero d'Avola, Catarratto & Grillo) als de internationale variëteiten (Syrah, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon & Merlot) perfect gedijen. De plantdichtheid ligt op 4.200 stokken per hectare. De perfect verzorgde wijngaarden worden voornamelijk handmatig bewerkt volgens biologische landbouwprincipes en liggen gemiddeld 400 meter boven zeeniveau. Dit laatste zorgt mede voor geurige, rijpe druiven met een rijke smaak. Al 4 generaties lang maakt deze familie rijke, uitgebalanceerde wijnen met veel verfijning en delicate aroma's. Het behouden van de balans tussen mens en natuur, wijngaard en wijnmaker vormen de drijfveer en het motto van dit fantastische wijnbedrijf. Vol trots voor u geselecteerd:
De biologisch gecertificeerde Donnatá is een heerlijke zachte, droge rode wijn gemaakt van 100% Nero d'Avola (zonder twijfel de meest belangrijke rode Siciliaanse druif). Wijngaarden werden in 2000 & 2006 aangeplant en liggen 330 - 350 meter boven zeeniveau op heuvels met klei, kalksteen en potassium in de bodem. Handmatige oogst en langzame temperatuurgecontroleerde vergisting. Het grootste deel rijpte op edelstaal voor het behoud van alle fijne aroma's. Een klein deel rijpte 8 maanden op tonneaux (500 liter) van Frans eikenhout. Geurige, uitgesproken neus boordevol rood en zwart fruit (aardbei, braam, zwarte bes, kers), kruidigheid (laurier, nootmuskaat & peper) en zelfs chocoladetonen. Levendige, sappige en harmonieuse smaak in het verlengde van de neus.
Wijn-spijs: heerlijk als avondwijn bij rijpe- en geurige kazen en zeer goed te combineren met (vegetarische) groentegerechten, bij rood- en wit vlees al dan niet met saus, gevogelte, wild, pasta, pizza en zelfs tonijn.
Domein-botteling.
Alcohol: 14%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2029.
Kleur: rood
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Rood |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Smaakvol & Fruitig, Smaakvol & Kruidig |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Italië |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Sicilië / Sicilia |
Wijnhuis / producent | Alessandro di Camporeale |
Druivenras (alfabetisch) | Nero d'Avola |
Past bij | Antipasti, Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Magere vis, Paddenstoelen, Pasta & Pizza, Rijpe & pittige kazen, Rood vlees, Stoofschotels, Tapas, Wild, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Wel |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Ja |
Alcoholpercentage | 14% en hoger |