Productbeschrijving
Details
Bodegas Vegamar (D.O. Valencia) werd opgericht in 1999 met als doel om op natuurlijke wijze karaktervolle Mediterrane wijnen van topklasse te maken. Het bedrijf is gelegen in Calles ten noorden van de stad Valencia in het gewest Los Serranos. Vanwege het unieke microklimaat is dit deel uitzonderlijk geschikt voor wijnbouw en olijventeelt. Hier ligt het prachtige ruwe natuurgebied Alto Turia met hoge bergtoppen die aflopen tot de oevers van de rivieren. In dit nog vrijwel onbekende gebied zijn weinig toeristen en kan men zich nog echt één voelen met de natuur. De omgeving is rijk aan archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd.
Hier heerst een Mediterraan landklimaat waardoor de temperaturen extremer zijn. De winters zijn koud, de zomers heet en droog. 's Nachts koelt het sterk af wat het rijpingsproces vertraagd, de aromavorming bevordert en waardoor een perfecte balans tussen zuren en suikers bereikt wordt. De jaarlijkse regenval ligt op 350 - 400 mm. en valt voornamelijk tussen oktober en april.
Vegamar en bezit een areaal van 100 hectare waarvan momenteel 50 hectare in productie is. Deze wijngaarden zijn spectaculair gelegen tussen de rivieren Turia en Tuéjar op ongeveer 650 meter boven zeeniveau. Geleiding via hekjes voor betere fotosynthese en goede ventilatie ter bescherming tegen schimmels. Aanplant bestaat uit Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Sauvignon Blanc en Macabeo. Daarnaast worden tests gedaan met Petit Verdot, Pinot Noir, Gewürztraminer en Albariño. Plantdichtheid van 2.200 stokken per hectare met een maximale opbrengst van 3 - 4 kilo per plant. Men werkt hier volgens biologische landbouwprincipes (zonder dat men daarvoor gecertificeerd is): organische compost van rundvee, organische bestrijdingsmiddelen en het inzetten van feromonen tegen schadelijke insecten. Bodemsoorten zijn divers en variëren van zanderige grond tot kalksteen, slib en klei en geven allen een eigen karakteristieke smaak wat duidelijk bijdraagt aan de rijkheid en complexiteit van de wijnen. Zo levert klei rijke, gespierde wijnen vol kleur en polyfenolen. Zand wordt warmer, geeft lagere opbrengsten en levert aromatische wijnen met finesse. Op slib dringen de wortels makkelijk door de verschillende lagen ten faveure van de mineraliteit. Deze grondsoorten hebben een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid waardoor de opbrengsten laag zijn en er druiven van hoge kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Het oogsten van de druiven doet men in de koelte van de nacht en de vroege ochtend. Volledige ontsteling en inweking op lage temperatuur met behulp van koolzuurgas, waarna een temperatuur gecontroleerde vergisting volgt. Vervolgens wordt alles in het werk gesteld voor maximale smaakopname en wordt iedere vorm van oxidatie voorkomen. Top wijnen gemaakt door Pablo Ossorio. Eén van de leidende oenologen van Spanje.
Esencia 2017 "Garnacha - Syrah" is het paradepaard van Vegamar. Jaargang 2016 behoorde tot de 14 beste wijnen van Spanje en zelfs tot de top 75 van beste wijnen ter wereld. Vegamar zelf zegt dat Esencia 2017 hun mooiste jaargang tot nu toe is. U mag dus wat verwachten! Gemaakt van de beste selectie Garnacha en Syrah. Aparte vinificatie en opvoeding per ras. Na een rijping van tenminste 14 maanden op 100% nieuwe fusten van Frans eikenhout werden de wijnen zorgvuldig geblend en vervolgens op fles gebracht. Intens geurend naar rijp rood fruit en fijne vanille- en toasttonen uit het nieuwe Frans eikenhout. Fluweelzacht in de mond met tonen van rood fruit, confituur en voornaam doch elegant houtgebruik. Complexe, uitgebalanceerde rode wijn met opvallend veel verfijning, lengte en diepgang zonder ook maar een moment zwaar te zijn. Winnaar van gouden medailles bij CINVE, Mundus Vini, Bacchus, International Wine Awards (grand gold), International Challenge du Vin en Garnachas del Mundo. Zilveren medailles bij Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards, Vinalies en Vinduero. Wine up + 93 punten en Intervinos 92 punten!
Wijn-spijs: top bij uw mooiste rood vleesgerechten, bij wild, stoofpotjes en rijpe kazen.
Domein-botteling.
Alcohol: 14,5%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2032.
Kleur: rood
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Rood |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Krachtig, Rijk & Complex |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Spanje |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Valencia |
Wijnhuis / producent | Bodegas Vegamar |
Druivenras (alfabetisch) | Grenache Noir (Garnacha Tinta, Garnatxa Negra), Syrah |
Past bij | Gevogelte, Kruidige gerechten, Paddestoelen, Paté's, Rijpe & pittige kazen, Rood vlees, Stoofschotels, Wild, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Niet |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Ja |
Alcoholpercentage | 14% en hoger |