Productbeschrijving
Details
Alessandro di Camporeale, provincie Palermo
Een innovatief familiebedrijf met diepe wortels in de Siciliaanse traditie. Gelegen in de Belice-vallei aan de voet van de heuvels die uitkijken over de Mandranova vlakte. Hier is landbouw van oudsher de hoofdactiviteit. Het klimaat is mild en zonnig en zorgt voor perfect rijpe druiven terwijl de temperatuurverschillen tussen dag en nacht en niet te vergeten de verkoelende zeewinden voor een goede zuurbalans zorgen. Alessandro di Camporeale bezit ongeveer 50 hectare aan grond waarvan 35 hectare beplant is met wijngaarden en 2 hectare met olijfbomen. De ondergrond bestaat voornamelijk uit vruchtbare klei en kalksteen waarop zowel de inheemse- (Nero d'Avola, Catarratto & Grillo) als de internationale variëteiten (Syrah, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon & Merlot) perfect gedijen. De plantdichtheid ligt op 4.200 stokken per hectare. De perfect verzorgde wijngaarden worden voornamelijk handmatig bewerkt volgens biologische landbouwprincipes en liggen gemiddeld 400 meter boven zeeniveau. Dit laatste zorgt mede voor geurige, rijpe druiven met een rijke smaak. Al 4 generaties lang maakt deze familie rijke, uitgebalanceerde wijnen met veel verfijning en delicate aroma's. Het behouden van de balans tussen mens en natuur, wijngaard en wijnmaker vormen de drijfveer en het motto van dit fantastische wijnbedrijf. Vol trots voor u geselecteerd:
Grillo "Vigna di Mandranova" is een biologisch gecertificeerde, droge witte wijn gemaakt van 100% Grillo druiven afkomstig uit de Mandranova wijngaard. Deze evenwichtige topwijn munt uit in uitzonderlijke frisheid en zeer attractieve aroma's. Wijngaarden werden in 2009 aangeplant en liggen 450 meter boven zeeniveau op heuvels met een klei- en steenrijke ondergrond. Handmatige oogst en langzame temperatuurgecontroleerde vergisting. Rijping op rvs tanks voor het behoud van alle fijne aroma's. Heldere, bleekgele kleur met een groene zweem. Zeer verfijnde, stuivende neus met aangename tonen van citrus (grapefruit), vlierbes, cassis, exotisch fruit (papaya, mango & passievrucht) en bloemen. Ook in smaak opvallend complex, geconcentreerd en mineraal. Een mondvullend, haast explosief, glas wijn met een rijke uitgebalanceerde finale. Heerlijk! Winnaar van een zilveren medaille op het Concours Mondial de Bruxelles 2018 & 89 punten in Wine Enthusiast.
Wijn-spijs: fantastisch te combineren met zeevruchten, visgerechten, kruidige rijst-, pasta- en groentegerechten, wit vlees en gevogelte.
Domein-botteling.
Alcohol: 13%
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2022.
Kleur: wit
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Wit |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Smaakvol & Fruitig, Smaakvol & Kruidig |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Italië |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Sicilië / Sicilia |
Wijnhuis / producent | Alessandro di Camporeale |
Druivenras (alfabetisch) | Grillo |
Past bij | Antipasti, Aperitief, Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Magere vis, Pasta & Pizza, Vis zonder saus, Wit vlees |
Botteling | Domein-botteling |
Biologische en Terra Vitis product | Wel |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Kunstofkurk |
Houtrijping | Nee |
Alcoholpercentage | 13% - 14% |