Productbeschrijving
Details
Weingut Zehe-Clauss, Rheinhessen
Zeer interesssant kwaliteitsbedrijf van Marcus Clauss en zijn vrouw Birgit Zehe. Marcus is een uiterst gepassioneerd wijnliefhebber en wijnmaker die zijn uiterste best doet om de hoogst mogelijke kwaliteiten te produceren. Zo werkt hij biologisch en zijn veel van zijn wijnen ondertussen biologisch gecertificeerd. Hij bracht de rendementen flink omlaag door goed te snoeien en nog maar enkele trossen per rank te laten hangen. Marcus oogst zo laat mogelijk om te garanderen dat er volledig rijpe en zeer aromatische druiven worden binnengehaald. De druiven voor de witte wijnen worden zacht geperst waarna het sap op koele temperatuur vergist. Dit om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De rode wijnen vergisten traditioneel met schilcontact en rijpen verder op eikenhouten barriques. Zowel de rode als de witte wijnen blijven tot op het laatste moment op de afgestorven gistcellen (lie fine) liggen om de wijn te blijven voeden en een goede houdbaarheid mee te geven. De wijngaarden zijn zo'n 10 kilometer ten zuidwesten van Mainz aangeplant op een löss- en leemrijke bodem. Tezamen met de kalkrijke ondergrond geeft dit een heerlijke mineraliteit mee aan de wijn. Hoogstaande kwaliteiten die zeer regelmatig worden onderscheiden met medailles. Een aanbevelenswaardig bedrijf met een interessante prijs-kwaliteit verhouding!
Schitterende uitgesproken, complexe dessertwijn. De Huxelrebe druiven waar deze wijn van is gemaakt hadden een mostgewicht van 141° Oechsle. Goudgeel van kleur en dik in het glas. Heerlijke, weelderige neus met een hint van edelrot, exotisch fruit (passievrucht), rozijnen en rabarber. Intense, geconcentreerde smaak, dik mondgevoel en een perfecte balans tussen zoet en zuur. Met deze edelzoete wijn is het praktisch eten en drinken tegelijk. Puur genieten! Deze wijn behaalde gouden medailles bij de DLG-Bundesweinprämierung, AVC Vienna International en de Landesweinprämierung.
Wijn-spijs: lekker als aperitief, bij foie gras, gedroogde vruchten, noten, geitenkaas en schimmelkaas.
Domein-botteling.
Alcohol: 11%.
Inhoud: 0,375 l.
Nu drinken tot 2030.
Kleur: wit
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Edelzoet en dessert |
---|---|
Smaaktype | Edelzoet |
Intensiteit | Krachtig, Rijk & Complex |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Duitsland |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Rheinhessen |
Wijnhuis / producent | Weingut Zehe-Clauss |
Druivenras (alfabetisch) | Huxelrebe |
Past bij | Aperitief, Chocolade, Fruitdesserts, Gedroogd fruit en noten, Paté's, Rijpe & pittige kazen, Schimmelkazen, Zoete nagerechten |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Niet |
Inhoud | 0.375 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Nee |
Alcoholpercentage | 10% - 12% |