Productbeschrijving
Details
Weingut Zehe-Clauss, Rheinhessen
Zeer interesssant kwaliteitsbedrijf van Marcus Clauss en zijn vrouw Birgit Zehe. Marcus is een uiterst gepassioneerd wijnliefhebber en wijnmaker die zijn uiterste best doet om de hoogst mogelijke kwaliteiten te produceren. Zo werkt hij biologisch en zijn veel van zijn wijnen ondertussen biologisch gecertificeerd. Hij bracht de rendementen flink omlaag door goed te snoeien en nog maar enkele trossen per rank te laten hangen. Marcus oogst zo laat mogelijk om te garanderen dat er volledig rijpe en zeer aromatische druiven worden binnengehaald. De druiven voor de witte wijnen worden zacht geperst waarna het sap op koele temperatuur vergist. Dit om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De rode wijnen vergisten traditioneel met schilcontact en rijpen verder op eikenhouten barriques. Zowel de rode als de witte wijnen blijven tot op het laatste moment op de afgestorven gistcellen (lie fine) liggen om de wijn te blijven voeden en een goede houdbaarheid mee te geven. De wijngaarden zijn zo'n 10 kilometer ten zuidwesten van Mainz aangeplant op een löss- en leemrijke bodem. Tezamen met de kalkrijke ondergrond geeft dit een heerlijke mineraliteit mee aan de wijn. Hoogstaande kwaliteiten die zeer regelmatig worden onderscheiden met medailles. Een aanbevelenswaardig bedrijf met een interessante prijs-kwaliteit verhouding!
Fabuleuze, complexe en biologisch gecertificeerde dessertwijn. Gemaakt van 100% Huxelrebe druiven uit het warmste jaar sinds 1880. Dit hitterecord werd op 5 juli 2015 bereikt. De tot rozijnen ingedroogde en verschrompelde druiven werden handmatig in oktober geoogst met een uitzonderlijk hoog mostgewicht van 166 ° Oechsle. Donkergele kleur. Uitdagende, weelderige neus vol exotisch fruit (passievrucht), rozijnen en rabarber. Intens krachtige, super geconcentreerde smaak, dik mondgevoel, nobele zoetheid en prachtige frisse zuren. Een edelzoete wijn om eindeloos en puur van te genieten! Deze wijn behaalde zilveren medailles bij de DLG-Bundesweinprämierung en de Landesweinprämierung.
Domein-botteling.
Alcohol: 11%.
Inhoud: 0,375 l.
Nu drinken tot 2035.
Kleur: wit
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Edelzoet en dessert |
---|---|
Smaaktype | Edelzoet |
Intensiteit | Krachtig, Rijk & Complex |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Duitsland |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Rheinhessen |
Wijnhuis / producent | Weingut Zehe-Clauss |
Druivenras (alfabetisch) | Huxelrebe |
Past bij | Aperitief, Chocolade, Fruitdesserts, Gedroogd fruit en noten, Paté's, Rijpe & pittige kazen, Zoete nagerechten |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Wel |
Inhoud | 0.375 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Nee |
Alcoholpercentage | 10% - 12% |