Bevestig uw leeftijd

Wij verkopen geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. De gegevens die u invult op deze website zullen worden gecontroleerd.

Sorry, wij verkopen alleen aan personen van 18 jaar en ouder

Bel ons: 0475-332966 | Email ons: info@jeanbergerwijn.nl

Welkom

Jean Berger Koninklijke onderscheiding

Jas d’Esclans 2009 "Cuvée du Loup", Cru Classé Provence

Schrijf de eerste review over dit product

Biologische Cru Classé gemaakt van 50% Syrah en 50% Grenache.
Zeer voorname, nobele neus die verraadt dat het hier om een grote wijn gaat!
Rijpe, rood- en zwart fruittonen versmolten met edele vanilletonen uit het eikenhout.
Soepele aanzet in de mond waarna een explosie van smaken volgt. 
Schitterend complex glas wijn met kracht en een enorme lengte! 
Winnaar van een gouden medaille op het Concours Millésime Bio Lattes 2012, een gouden medaille op het Concours d'Avignon 2011 en een Prix d'Excellence op het Vinalies Nationales 2011.
Nog 13 flessen leverbaar!

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 20,75
€ 20,75

Productbeschrijving

Details

Domaine du Jas d'Esclans

Het wijngoed ligt zo'n 25 km. ten noorden van Saint Tropez. De bodem hier bestaat uit rode gres, kalk, leem en kiezel. Een perfecte grond voor een "Cru Classé". Men maakt de wijn op een puur natuurlijke wijze: geen kunstmest en ook geen chemische bestrijdingsmiddelen om onkruid en insecten te bestrijden. Deze wijn mag dus met recht de benaming "biologische wijn" voeren. De van oorsprong uit België afkomstige Matthieu de Wulf maakte samen met zijn vrouw in 2001 van zijn grote passie zijn werk met de overname van dit domein. Het stel heeft gigantisch geïnvesteerd in het herbouwen van de opslaghal, RVS tanks, de modernste wijnpersen etc. Ieder jaar gaat dit bedrijf met sprongen vooruit! Zeer bijzondere en hoogstaande kwaliteiten!!

2009 had een moeilijk voorjaar met veel regen. De zomer daarentegen was zeer zonnig en warm en leverde daarmee perfecte en gezonde druiven. Gemaakt van 50% Syrah en 50% Grenache, met maar een opbrengst van 30 hl/ha. De wijngaarden voor deze wijn staan aangeplant op een kalk- en zandsteenrijke bodem die dieprood gekleurd is door het vele ijzeroxide. Na binnenkomst werden de druiven gekoeld om zo de aroma's binnen de druiven te behouden. Langzame temperatuurgecontroleerde vergisting waarna een opvoeding van 11 maanden volgde op eikenhouten barriques waarvan ieder jaar 1/3 vervangen wordt voor nieuwe. Diepe, donkerrode kleur tot in de rand. Zeer voorname, nobele neus die verraadt dat het hier om een grote wijn gaat! Rijpe, rood- en zwart fruittonen versmolten met edele vanilletonen uit het eikenhout. Reeds opvallend rond en soepel in aanzet waarna een explosie van smaken volgt. Schitterend complex glas wijn met kracht en een enorme lengte! Een echte eetwijn die ondanks alle kracht toch fris blijft. Ideaal bij rijke, krachtige gerechten. Top! 

Médaille d'Or au Concours Millésime Bio Lattes 2012.

Médaille d'Or au Concours d'Avignon 2011.

Prix d'Excellence aux Vinalies Nationales 2011

Wijn-spijs: zeer goed te combineren met uitgesproken rood- en wit vleesgerechten met saus, kruidige gerechten, geroosterd vlees, wild en lam.

Mise au Domaine.

Alcohol: 14%

inhoud: 0,75 l.

Nu drinken tot 2022.

Kleur: rood

Extra informatie

Extra informatie

Soort Rood
Smaaktype Droog
Intensiteit Krachtig, Rijk & Complex
Type mousserende wijn N.V.T.
Type parelend N.V.T.
Land Frankrijk
Streek / appellatie (alfabetisch) Côtes de Provence, Provence
Wijnhuis / producent Domaine du Jas d'Esclans
Druivenras (alfabetisch) Grenache noir, Syrah
Past bij Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Rijpe & pittige kazen, Rood vlees, Stoofschotels, Wild, Wit vlees
Botteling Domein-botteling
Biologische en Terra Vitis product Wel
Inhoud 0.75 Liter
Flessluiting Kurk
Houtrijping Ja
Alcoholpercentage 14% en hoger

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Jas d’Esclans 2009 "Cuvée du Loup", Cru Classé Provence

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Rating
Price
Value
Quality

Eigen tags

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.