Productbeschrijving
Details
Weingut Zehe-Clauss, Rheinhessen
Zeer interesssant kwaliteitsbedrijf van Marcus Clauss en zijn vrouw Birgit Zehe. Marcus is een uiterst gepassioneerd wijnliefhebber en wijnmaker die zijn uiterste best doet om de hoogst mogelijke kwaliteiten te produceren. Zo werkt hij biologisch en zijn veel van zijn wijnen ondertussen biologisch gecertificeerd. Hij bracht de rendementen flink omlaag door goed te snoeien en nog maar enkele trossen per rank te laten hangen. Marcus oogst zo laat mogelijk om te garanderen dat er volledig rijpe en zeer aromatische druiven worden binnengehaald. De druiven voor de witte wijnen worden zacht geperst waarna het sap op koele temperatuur vergist. Dit om zoveel mogelijk karakteristieke fruitaroma's in de wijn te behouden. De rode wijnen vergisten traditioneel met schilcontact en rijpen verder op eikenhouten barriques. Zowel de rode als de witte wijnen blijven tot op het laatste moment op de afgestorven gistcellen (lie fine) liggen om de wijn te blijven voeden en een goede houdbaarheid mee te geven. De wijngaarden zijn zo'n 10 kilometer ten zuidwesten van Mainz aangeplant op een löss- en leemrijke bodem. Tezamen met de kalkrijke ondergrond geeft dit een heerlijke mineraliteit mee aan de wijn. Hoogstaande kwaliteiten die zeer regelmatig worden onderscheiden met medailles. Een aanbevelenswaardig bedrijf met een interessante prijs-kwaliteit verhouding!
Nobele, droog gevinifieerde en biologisch gecertificeerde Pinot Noir. Opvoeding gedurende 8 maanden op eikenhouten barriques. Opvallend zijn de geurigheid en zachtheid. Helder rood van kleur, typisch voor Pinot Noir. Aantrekkelijke fruitige neus met tonen van zwarte bessen, kersen, pruimen, een lichte kruidigheid en uitgebalanceerde vanilletonen. Heerlijk smaakvol, rond, elegant en sappig met ook hier donker fruit en iets van kruiden. Verfijnd houtgebruik dat ondersteunt en niet overheerst. Een karaktervolle wijn met een hoog doordrinkgehalte en prima lengte in afdronk. Afgesloten met schroefdop. Deze wijn behaalde een zilveren medaille bij "Organic Wine Award International 2023.
Wijn-spijs: een aanrader als avondwijn, bij gevogelte, groentegerechten, kruidige gerechten, paddestoelen, paté's, rood- en wit vlees, stoofschotels, tapas, wild, en zachte & romige kazen.
Domein-botteling.
Alcohol: 14%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2032.
Kleur: rood
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Rood |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Smaakvol & Fruitig, Smaakvol & Kruidig |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Duitsland |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Rheinhessen |
Wijnhuis / producent | Weingut Zehe-Clauss |
Druivenras (alfabetisch) | Pinot Noir, Spätburgunder (Pinot Noir) |
Past bij | Aperitief, Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Paddenstoelen, Paté's, Rood vlees, Stoofschotels, Tapas, Wild, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Wel |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Schroefdop |
Houtrijping | Ja |
Alcoholpercentage | 14% en hoger |