Productbeschrijving
Details
Cantina Sampietrana, San Pietro Vernotico, Puglia
Een indrukwekkend bedrijf dat sinds 1952 een breed assortiment aantrekkelijke en fijne Salento-wijnen maakt en daarmee internationaal zeer hoge ogen gooit. Gelegen in het dorpje San Pietro Vernotico precies tussen Brindisi en Lecce. Traditie staat hier hoog in het vaandel en men heeft zich hier speciaal toegelegd op het produceren van wijnen gemaakt van autochtone druivensoorten zoals Negroamaro, Primitivo en Malvasia. Daarnaast cultiveert men ook nog een aantal niet autochtone druivensoorten: Sangiovese, Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon. Interessante wijnen met kracht, lengte, spel en een flinke dosis zonnewarmte. Warm aanbevolen eetwijnen!
Gemaakt van 100% Primitivo-druiven afkomstig van wijngaarden gelegen op kalk- en kleirijke bodem. Handmatige oogst en temperatuurgecontroleerde vergisting. Rijping van 9 maanden in jonge eikenhouten barriques. Robijnrode kleur. Rijp rood fruit en kruidig bouquet. Rond, sappig en aromatisch in smaak met kruidigheid, frisse zuren en milde tannines. Evenwichtig, verfijnd en een prima lengte in afdronk.
Wijn-spijs: perfect bij alle kruidige gerechten, rijpe kaas, kruidige rood- en wit vleesgerechten, gevogelte, wild, pasta en pizza.
Alcohol: 13,5%
Domein-botteling.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2029.
Kleur: rood
Extra informatie
Extra informatie
Soort | Rood |
---|---|
Smaaktype | Droog |
Intensiteit | Smaakvol & Fruitig, Smaakvol & Kruidig |
Type mousserende wijn | N.V.T. |
Type parelend | N.V.T. |
Land | Italië |
Streek / appellatie (alfabetisch) | Apulië/ Puglia |
Wijnhuis / producent | Cantina Sampietrana |
Druivenras (alfabetisch) | Primitivo |
Past bij | Antipasti, Gevogelte, Groentegerechten, Kruidige gerechten, Paddenstoelen, Pasta & Pizza, Rijpe & pittige kazen, Rood vlees, Wild, Wit vlees, Zachte & romige kazen |
Botteling | Domein-botteling |
Biologisch of Terra Vitis gecertificeerd | Niet |
Inhoud | 0.75 Liter |
Flessluiting | Kurk |
Houtrijping | Ja |
Alcoholpercentage | 13% - 14% |