Bevestig uw leeftijd

Wij verkopen geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. De gegevens die u invult op deze website zullen worden gecontroleerd.

Sorry, wij verkopen alleen aan personen van 18 jaar en ouder

Bel ons: 0475-332966 | Email ons: info@jeanbergerwijn.nl

Welkom

Jean Berger Koninklijke onderscheiding

Wijntraditie sinds 1862

Historie:

Met het ontstaan van Wijnhandel Jean Berger gaan we een flink stuk terug in de tijd en wel tot 1862.
Op 30 jarige leeftijd stichtte Jean Joseph Hubert Berger deze wijnhandel op Swalmerstraat 57 te Roermond. De wijnen lagen in die tijd opgeslagen in diverse kelders in de binnenstad. Exact 10 jaar later verhuisde hij dankzij het groeiende succes en de behoefte aan meer opslag naar Swalmerstraat 5.

Tot op heden is de wijnhandel daar nog steeds gevestigd. Op deze locatie had hij de beschikking over 1 grote, centrale kelder. Deze werd specifiek gebouwd voor de opvoeding, rijping en opslag van wijn. Want als we verder teruggaan in de tijd zien we dat in 1579 één van de 43 wijnkopers die Roermond toen rijk was, al in dit pand zat. Het gemiddelde verbruik per hoofd van de bevolking lag in die tijd op 20 liter wijn per jaar. Nu ligt dat op ongeveer hetzelfde niveau met 20,3 liter wijn per jaar.

Traditioneel familiebedrijf:

De bezetting bestaat momenteel uit Wim Berger (4de generatie), Linda Berger-Zwanikken en zoon Roel Berger (5de generatie) met partner Mira.

wijnhandel jean berger voorkant pand swalmerstraat roermond

 

wijnhandel jean berger berger botteling

Werkwijze:

Het wijnvak wordt nog altijd op dezelfde traditionele wijze uitgeoefend, zij het dan met behulp van meer moderne technologieën en mogelijkheden in vergelijking met vroeger. Zo worden regelmatig diverse wijnlanden bezocht met als constant doel de mooiste en beste wijnen te selecteren, met altijd die perfecte balans tussen prijs en kwaliteit.

Een nieuwe ontdekking wordt altijd herkeurd op Swalmerstraat 5, dit aan de hand van meegenomen proefflessen. Een wijn is pas koopwaardig wanneer hij hier, in ons klimaat en onze omstandigheden, net zo heerlijk smaakt als waar we hem ontdekt hebben. Vervolgens komt de wijn ofwel op fles gebracht en in dozen verpakt, ofwel in bulk per fust en/of tankauto in Roermond aan. In het laatste geval hebben wij de eer om de wijn te mogen verbeteren.

Zorgvuldig wordt de wijn overgebracht naar tanks (glasvezel en edelstaal) en/of speciaal geselecteerde vaten van Frans- en Amerikaans eikenhout. De jonge wijn wordt dan nauwkeurig gevolgd om de juiste balans tussen de fruittonen van de wijn en de vanilletonen van het eikenhout te krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van jonge fusten. Deze geven de mooiste aromastoffen af en zorgen voor een uitstekende houdbaarheid van de wijn. Wanneer de juiste balans is bereikt vindt er een lichte filtratie plaats om zo min mogelijk aromastoffen te verliezen en wordt de wijn zorgvuldig afgevuld.

Wij maken bijna uitsluitend gebruik van hoge kwaliteit natuurkurken en in een enkel geval Nomacorc, de Rolls Royce onder de kunststofkurken. Na botteling worden de wijnen opgeslagen in onze middeleeuwse kelders waar ze alle tijd en rust krijgen zich volledig te ontwikkelen. Zo garanderen wij u een perfect glas wijn dat onder de beste omstandigheden gerijpt is.

 

Assortiment:

Wij richten ons voornamelijk op de "oude wereld" en beschikken over een zeer uitgebreid assortiment wijnen uit FrankrijkItaliëDuitslandSpanje en Portugal, aangevuld met wijnen uit Nederland en Nieuw-Zeeland. Een zeer divers assortiment bestaande uit zowel Berger- als domein bottelingen, van kwaliteitswijnen voor iedere dag tot zeer exclusieve wijnen voor speciale gelegenheden. In ieder prijssegment voor elk wat wils. Wij leveren u het bewijs dat kwaliteitswijnen niet per definitie duur hoeven te zijn.

Sfeervolle wijnboetiek en middeleeuwse kelder:

Neem de proef op de som en kom eens kijken in onze sfeervolle en klassieke wijnboetiek waar het hele assortiment ligt uitgestald, van onze traditionele wijnen tot een mooi assortiment kristallen wijnglazen van Riedel en andere aanverwante zaken zoals kurkentrekkers, verzilverde decanteertrechters en karaffen. Neem de tijd om op uw gemak rond te kijken. Wij staan tot uw beschikking. Boek ook eens een rondleiding en daal af via de smalle, karakteristieke stenen trap naar onze “schatkamer”. De middeleeuwse, gewelfde kelder is een lust voor het oog voor menig wijnliefhebber. Deze prachtige en rustgevende omgeving herbergt al eeuwenlang de mooiste traditionele wijnen. Tijdens een ronde door dit unieke stukje historie loopt u langs de typisch geconstrueerde bakken die plaats bieden aan de vele Bergerbottelingen. U ziet de eikenhouten fusten waar de wijn rustig in ligt te rijpen en de diverse tanks die dienen voor tijdelijke opslag. Een ware belevenis waar u niet persé voor naar het buitenland hoeft te rijden. U bent van harte welkom op afspraak met uw relaties, vrienden en bekenden.

wijnhandel jean berger wijnboetiek kelders

 

Kortom:

Wijnhandel Jean Berger is een veel omvattend familiebedrijf in traditionele kwaliteitswijnen. Koninklijk onderscheiden met het predikaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier in 1962 door H.M. Koningin Juliana, herbevestigd in 1987 door H.M. Koningin Beatrix en nogmaals herbevestigd in 2014 door Z.M. Koning Willem-Alexander.

Wij vinden het een eer u te verwelkomen als klant!